Tillit till Livet

2020 var ett intressant år. Jag inledde året med att vara arbetslös och inneboende i mina drömmars stad Falun, dit jag flyttat efter skilsmässan. Jag var på intervjuer på olika jobb, men inget föll ut. Och utan jobb – ingen bostad. Sparpengarna började tryta, bilen fick säljas och pga Covve-bacillen och långvarigt hostiga barn bodde jag tillfälligt hos min ex-man. En dag i början av april sa jag till Universum att: ”Nu är pengarna slut och jag behöver ett jobb nu, annars blir det att gå till Soc nästa månad”. På långfredagen satt jag i mammas kök, i hennes fina lägenhet i Gävle. Hon hade flyttat dit nån månad tidigare, till en stor trea. Egentligen för stor för henne själv, men det var var livet levererade vid den tidpunkten. Vi delade en pizza, tog ett glas rödvin och pratade om livet. Plötsligt slår mig en tanke, nästan som om jag hör en inre röst säga: ”Vi kanske ska flytta hit?”. Samtidigt hör jag min mamma säga: ”Men, ta och flytta hit då? Och se vad som händer?”. Sagt och gjort. 5 dagar senare gick flyttlasset till Gävle. Till en stad jag trodde jag var klar med efter att ha bott här i omgångar många år tidigare. I samma veva söker jag ett jobb via Manpower, blir uttagen som deras kandidat och får konkurrera med två andra om tjänsten som administratör hos Kronofogden. Självklart får jag jobbet. På lottning! Min konsultchef ringer mig och säger att alla tre bemanningsbolag skickat likvärdiga kandidater, men att vi vann lottdragningen! Har väl aldrig fått ett jobb så tidigare :). Ingen intervju, visste inte var jag skulle jobba, med vilka eller vad jag skulle göra … Men det var bara till att hålla i Tilliten och säga JA Tack!

Men oj, så bra det blev! Trevliga kollegor och jobb i arkivet. Skapa ordning och reda, mata på och jobba självständigt men med stöd och fikapauser. Trevligt. Månaderna rullade på och vi bodde tre generationer, Jag, Mamma och min 15-åriga Dotter. Så lärorikt och trevligt, men det skriver jag ett eget inlägg om 🙂 Mot hösten när mitt uppdrag, som var tidsbegränsat, började gå mot sitt slut skickade jag en ny beställning till Universum: ”Ett jobb 12 mån eller längre. Så hög lön så jag kan ta en egen 3a. Roligt. Givande. Frihet. Möten med Människor”. Universum levererade 13 månaders anställning, med bra lön, i arkivet på Skatteverket 🙂 Det ena ger det andra … Samtidigt hittade mamma äntligen sin lilla 2a som hon ville ha, vilket gjorde att vi kunde ta över hennes kontrakt på den fina, stora 3an …

Vad vill jag säga med det här då? Jo, att för mig har livet blivit så mycket lättare och roligare när jag slutade planera, kontrollera och analysera ALLT, självklart är det viktiga ingredienser att ha med sig … men att leva livet mer spontant, i flow, ibland kill your darlings och bara säga JA, och följa med … det blir ett äventyr! Det är spännande att leva 🙂 Allt ordnar sig till slut, men jag får inte alltid veta såååå långt i förväg 😉

Jag började förra året arbetslös och inneboende. Började detta år med ett bra jobb och boende i min nya lägenhet. Såå härligt!

Jag får inte alltid det jag VILL men jag får det jag BEHÖVER <3 …

Undrar vad detta kommande året för med sig för gåvor? … 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *