Till min Kropp – Förlåt

När jag var 22 år fick jag en diagnos – en SjukDom – Reumatism. Då drömde jag om en stor lycklig familj med många barn. Sjukdomen och medicineringen gav fosterskador och jag mådde inget vidare. Åren gick och letade efter läkning. På sjukhuset, i Perus djungel, hos homeopater och diverse olika instanser. Hittade i alla fall min väg genom djungeln och har till slut fött tre barn via min fantastiska kropp.

I många år slog jag på kroppen. Hatade den som inte fungerade som jag ville. Sjuk. Svullna knän. Ont överallt. Tjock och ful. Oduglig. Feber och svettningar. Kunde inte jobba. Knapra piller osv. Oj vad jag har hatat! Försökt förstå och hitta anledningar … slagit på mig själv när jag inte förstått Varför? VARFÖR är jag sjuk?!?!

Till slut fanns inga yttre svar och jag började vända mig inåt. Se vilka skatter som fanns där inne I min kropp. Vända på saker och ting. Reflektera. Förlåta och lägga saker på sin plats. Tex hade jag inte varit den förälder jag är idag om jag inte haft den här sjukdomen. Jag hade eldat runt, gjort karriär och stressat sönder mig. Troligen presterat mig raka vägen In I Väggen. Tack vare min kropp har jag varit hemma mycket. Närvarande med barnen. De har fått se mig uttrycka alla känslor, autentiskt. Smärta. Sorg. Vånda. Glädje.

I många år var jag offer. Jag Är Reumatiker. Så sa jag ofta, när jag kom med mina kryckor till frågande nya människor. Så presenterade jag mig som Malin – jag är reumatiker … Så småningom förstod jag att jag inte ÄR min sjukdom. Att även om jag har inflammation i delar av kroppen så finns det en massa olika funktioner som faktiskt fungerar! Jag började skifta perspektiv.

På senare år har jag börjat vara snällare mot kroppen. Älska den. Ge den vad den behöver. Smörja in den. Ge den bra mat. Numera använder jag också frågan här, What would LOVE do”?

Förstås finns det en massa visdom och lärdomar i det här. Resan har hittills pågått i 22 år och inte är den slut än 🙂

Med detta första inlägg vill jag lägga grunden för en Ny kärleksaffär – med min egen kropp.

Till min fantastiska Kropp – Förlåt ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *