Som hundar i bur …

Musikvideo Klockan tickar – en låt om skolan.

Sista året påbörjat. Nedräkningen har börjat. Varje dag för henne närmare sommarlovet och slutet på nian, slutet på skolplikten, slutet på fängelseperioden. Början på Friheten. Rätten att få bestämma över Sitt Eget Liv … Denna musikvideo talar för sig själv. Min dotter Emmy har skapat en låt och gjort videon med hjälp av några vänner. Se den och reflektera.

Jag tycker det är klurigt att vara mamma i de system vi ännu har ikring oss. Skolplikten ligger i mitt knä och dotterns hälsa ligger som motvikt … Det gäller att hitta en balans, en väg genom systemet och komma ut med hälsan och glädjen i behåll … Eller? Finns det ett annat sätt? Förutom ett förlegat skolsystem med plikt, som sätter våra barn som ”hundar i bur” ? För som hon sjunger i videon: ”Vad ger er rätten att styra våra liv, bara för att ni tar större kliv? Vi vill bestämma själv, låt oss bestämma själv. Det är våra liv, och ingen annans” …

Det är VI tillsammans som skapar samhället och världen. Hur vill vi skapa det framåt för våra barn? ❤️

WE are Birthing a New World …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *