Lilla Blå på äventyr i Varma landet

Tavla med Lilla Blå. Av Emmy Sand.


Lilla Blå är en figur som kom till mig i en dröm när jag var gravid med vårt första barn. När barnet var nio månader gav vi oss iväg på en resa till Centralamerika under pappaledigheten. Jag ville skriva en bok om resan men hade ingen inspiration. Trodde jag skulle skriva en resehandbok för vuxna. Men en sömnlös natt, under ett myggnät i Costa Rica, kom Lilla Blå tillbaka med idén om att skapa en barnbok. Sagt och gjort. Det blev en dokumentär barnbok om resan.

Den fysiska upplagan är slut och min dotter Emmy har nu fyllt 15. Emmy är ju egentligen förebilden till Lilla Blå, det som händer Lilla Blå i boken hände oss och Emmy på resan.

Boken har fått ett varmt mottagande av både barn och vuxna genom åren och nu vill jag bjuda världen på en ny skapelse. Jag och Emmy har samskapat och gett liv åt Lilla Blå på Youtube. Emmy har målat en tavla till omslaget och gjort en film och en musikvideo.

Välkommen med på äventyr! 💙Sagan om Lilla Blå.
Lilla Blå-sången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *