Ärliga relationer …

Citat från Saga Norén ur serien Bron, säsong 3 avsnitt 9.

Det som göms i snö kommer upp i tö … I år, som är ett så pass snöfattigt år, blir allt väldigt synligt … just nu är temat omkring mig Ärlighet i Relationer. Ser jag en serie så är det väldigt dramatiserat, regisserat och tydligt vad mycket oreda och smärta det kan ställa till med. Att vara oärlig, ljuga och fara med osanningar i relationer, oavsett vilka relationer det gäller. Pratar jag med vänner så dyker temat upp … samarbeten och system havererar och det som ligger Behind the Scenes kommer upp och fram … fullt synligt. Precis som när snön smälter … och kvar är bajskorvarna, cigarettfimparna och det nertrampade, leriga gräset som luktar jord … Är det inte dags att vara Ärliga och Sanna i våra relationer?!

Igår såg jag på serien Bron med min tonårsdotter. En av karaktärerna Saga Norén säger att: ”Bara fyra procent är helt ärliga mot sin partner”, det fick mig att haja till, bara fyra procent! Varför lever vi så? Jag har levt de senaste sjutton åren med en fantastisk man, i en relation baserad på Frihet, Ärlighet och Respekt. Där vi båda haft frihet att göra det vi vill, varit ärliga mot oss själva och varandra och i respekt tagit de där jobbiga samtalen. Som när vi var nära att skilja oss första gången, efter tuffa år med sjukdom och småbarn. När han hittat attraktion i en annan kvinna och jag i en annan man. Att då ligga sida vid sida i sängen, i mörkret, hand i hand, nakna både fysiskt och emotionellt och sätta ord på vad … vad är det han eller hon har som jag saknar? Modigt? Ja. Enkelt? Nej. Men för mig det enda sätt jag kan och vill leva i en relation. När vi sedan till sist efter många år valde skilsmässa så var även den baserad på ärlighet och alla steg grundade och kommunicerade i respekt.

Att leva i relation med någon är ju att spegla sig, att relatera till, sig själv. Så självklart behöver vi börja med oss själva. Om jag inte är ärlig med mig själv, hur ska jag då kunna vara ärlig med min partner? Varför ska jag inte vara ärlig och tydlig med vad jag tycker, vill, anser, önskar, behöver … Lätt? Näe, och självklart finns det olika nivåer av hur mycket vi är i kontakt med oss själva genom livets resa – som är en ständig utveckling.

Men i den tid vi nu lever – Den Gyllene eran – år 2020 – är det inte dags att vi plockar upp bajskorvarna och cigarettfimparna, lyfter upp oss själva, älskar oss själva, slutar vara otrogna både mot oss själva och våra partners och vattnar vårt eget gräs … som sticker fram ur myllan. Städar ut gamla rester vi fått med oss från tidigare relationer, tidigare generationer, trossystem, skolan, jante, och alla pålagringar av vem jag borde vara, vad jag borde göra och hur jag förväntas agera. Börjar med att se på oss själva och ställa frågor som: Vem är jag? Vem vill jag bli? Vad vill jag göra? Hur vill jag vara? Vad drömmer jag om? Hur vill jag leva Mitt Liv? Lyssnar på svaren och agerar i linje med det. Endast JAG har svaren om Mitt Liv och DU har svaren om Ditt Liv.

Tänk en Värld där vi alla vattnar och vårdar oss själva, så vi kan möta varandra med Ärlighet, Sanning och Respekt och leva tillsammans i en Värld med Total Frihet, Fred och Frid.

Peace and Love folks!

Comments

  1. Så fint att följa din blogg och dina perspektiv <3 Flödet som jag upplever i texterna känner jag igen. Att skriva vad som är sant just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *